jueves, 5 de mayo de 2016

QUÈ ÉS LA XAJI?

La XAJI (Xarxa Activa de Joves per la Igualtat) és una agrupació d'alumnes de diferents instituts de Catalunya la qual forma part de la iniciativa "trenquem el silenci".
Nosaltres som un grup que forma aquesta xarxa activa i tractem la violència de gènere que és qualsevol tipus d'agressió basada en uns valors masclistes, normalment.

TIPUS

Tenim cinc tipus de violència de gènere:
  • Violència física: És la més coneguda i pot ser percebuda objetivament per altres persones ja que habitualment deixa marques a la pell. Es tracta de qualsevol acció que provoqui lesions o danys físics i que es realitzi voluntàriament.
  • Violència psicològica: És qualsevol conducta que estigui orientada a la desvalorització de la dona. 
                      Suposa:
o       Amenaces
o       Humiliacions
o       Insults
o       Despreci
o       Culpabilització
o      Indiferencia davant les opinions, necessitats i activitats realitzades por la dona
    Són tractes tan nocius com els físics o fins i tot més, ja que impliquen la manipulació de la víctima la qual se sent indefensa i dominada per l'agressor. Ademés també s'inclouen els controls execessius de les activitats que pot realitzar la persona amenaçada.
  • Violència sexual: S'exerceix mitjançant presions tant físiques com psíquiques que pretenen imposar qualsevol contacte sexual no desitjat mitjançant tres víes diferents:
o       Amenaça tant implícita com explícita d'agredir o forçar a la dona si no accedeix als desitjos de la parella.
o       Coerció social. La dona ha de cumplir les expectatives que s'esperen del seu rol de gènere perquè és la seva obligació.
o       Infidelitats, retirada de poder econòmic o abandonament.
    Es molt habitual que aquest tipus de violència s'utilitzi com a mesura tant de reconciliació com de mostra de càstig.
  • Violència social: L'agressor intenta evitar el contacte de la víctima amb la societat, de manera que quedi aïllada i desprotegida.
  • Violència econòmica: Es tracta d'evitar que la persona maltractada pugui accedir als diners, quedant desvalguda i sense recursos.
https://www.youtube.com/watch?v=ypxgf7oJ9LE

No hay comentarios:

Publicar un comentario